Danmarks Biavlerforening lancere i disse dage en ny hjemmeside, som giver mulighed for at finde en biavler i lokalområdet, der sælger lokal honning, fra egen bigård.
Siden hedder www.vi-elsker-honning.dk. Siden indeholder en masse spændende og nyttig information om bier, honning og biavl. Der er også mulighed for at finde lækre opskrifter på mad, kager og desserter, der indeholder honning. Man kan endda finde opskrifter på hvordan man brygger sit eget Mjød. Som i øvrigt ikke er vikingernes øl, som mange tror, men vin lavet på honning.
Den vigtigste del af siden er, efter min mening, “Direkte fra Biavleren“. Her har man som forbruger mulighed for at finde lokale biavlere, i hele landet, der sælger deres egen honning. Siden viser et kort over hele Danmark, hvor de enkelte biavlere er markeret. Ved at klikke på markeringen, får man oplysninger om biavleren. Så har man mulighed for at finde god honning i sit eget lokalområde, eller når man er på ferie i andre dele af landet. Honning fra Skagen smager anderledes end honning fra Sydsjælland.
Det er også vigtigt for biavlen, at honningen købes direkte fra de små biavlere. Vigtigst fordi den er dansk. En meget stor del af den honning der sælges i supermarkederne, kommer fra Kina. Hvis vi gerne vil have biodiversitet i den danske natur, er bierne vigtige, da de står for en stor del af bestøvningen af de vilde blomster. Derfor er det vigtigt at der stadig findes honningbier i alle dele af landet.
Kvaliteten fra de små biavlere er som regelt også bedre, end den fra de store grossister. De store honning grossister varmer honningen op, så den mister mange af sine naturlige og gavnlige enzymer. Desuden blandes der honning sammen fra flere forskellige biavlere, så produktet bliver så ensartet som muligt.
Honning er et naturprodukt. Ved at købe honning ved den lokale biavler får man, for det meste, en god honning. En honning der ikke har været opvarmet, og som kommer fra den lokale eng eller byhave, med smagen og pollen fra de blomster, der vokser netop der.
For dem den endnu ikke elsker honning, kan jeg varm anbefale at prøve det. En god lokal honning, på en hjemmebagt bolle med smør, med en god kop varm kaffe. Så elsker man honning.